Edulood

EFTA

Väljakutse

Pakkuda klientidele lisaks raamatupidamisteenusele ka finantsnõustamist ja firmade juhtidele operatiivset infot.

2010. aastal ühinesid 2 raamatupidamisfirmat Adex Financial Solutions OÜ ja Assets RMP OÜ moodustades Eesti Finantsteenuste Agentuur OÜ (edaspidi EFTA). Ühinemise tulemusena tekkis raamatupidamisfirmade käibe TOP5 ettevõte ligi 30 töötajaga ning kontoritega Tallinnas ja Tartus.

Enne ühinemist oli Adex Financial Solutions võtnud kasutusele Directo vahetades välja oma senise tarkvara HansaRaama. Assets RMP OÜ kasutas Enterprise by HansaWorldi. Ühiselt otsustati kogu kliendibaas üle viia Directole, sest eesmärk oli pakkuda klientidele lisaks raamatupidamisteenusele nõustamist ja firmade juhtidele operatiivset infot. See aga eeldab raamatupidamise ja ettevõtte äriprotsesside seotust. Directo sobis selleks eesmärgiks paremini, sest on internetipõhine äritarkvara, mitte ainult raamatupidamisprogramm. Directo kasuks rääkis ka asjaolu, et Directo on sobilik töövahend kliendi igapäevases töös erinevate tegevusaladega firmadele ning avatud innovaatilistele lahendustele.

Lahendus

EFTA on ühe esimesena raamatupidamisbüroodest juurutanud paberivaba raamatupidamise.

„Kui sageli kardetakse firmades tarkvara vahetust, sest see eeldab vahetusperioodil palju lisatööd, siis meie väljakutseks oli suhteliselt lühikese aja jooksul tarkvara vahetada paarisajal kliendil. Üleminek Directole sujus hästi. Directo tõstis meie Hansa baasid Directosse nii, et meil säilis kõikide klientide ajalugu ja me jätkasime oma tööd sealt kus see Hansas pooleli oli jäänud. Praeguseks on nii töötajad kui ka kliendid öelnud, et Directole üleminek oli väga õige otsus,“ rääkis Kaire Lukkanen-Jaas.

Paljud EFTA kliendid kasutavad Directot igapäevaselt arvete väljastamiseks, kliendihalduseks (CRM), lao ja ostude juhtimiseks ning tootmise jägimiseks jne. Oluliselt on tõusnud klientide teadlikkus oma firma tegevusest ja info kättesaadavus. Online raamatupidamine eeldab ka büroolt oma töö muutmist ja valmidust igapäevaselt klientide andmeid sisestada (näiteks laekumisi) ning küsimustele vastata, mis erineb traditsioonilisest raamatupidamisteenusest, kus raamatupidamisdokumendid sisestatakse kord kuus. Tänu sellele pakume sama operatiivset teenust kui firmas kohapeal töötav raamatupidaja, kuid oluliselt efektiivsema ajakuluga.

EFTA on ühe esimesena raamatupidamisbüroodest juurutanud paberivaba raamatupidamise. Kõik klientide ostuarved, mis ei saabu e-arvetena digitaliseeritakse. E-arved ja digitaliseeritud dokumendid tulevad E-Arvekeskusest otse Directosse ilma vajaduseta käsitsi faile importida.

Paberivaba  infoliikumine annab juhtidele vabaduse juhtida ja kinnitada oma dokumente, kus iganes ta ei viibi, kas komandeeringus või puhkusel. Samuti tõuseb oluliselt infoliikumise kiirus, mis võimaldab otsustaja lauale tuua operatiivandmed praktiliselt online infona. Eriti suur kasutegur saavutatakse juhul kui arve kinnitajaid on mitu, näiteks projektijuhid, osakonnajuhid ja veel erinevad juhatuse liikmed.

Meie jaoks on Directo kasutamine andnud oma panuse uue teenuse juurutamiseks, sest meie klientide teadlikkus oma ettevõtte finantsseisust on paranenud ja seeläbi kasvanud nende nõudlikkus ja soov olla veel paremini varustatud juhtimiseks vajaliku infoga.  Oleme loonud juhile mõeldud JUHI-TÖÖLAUA, mis baseerub Directo andmetel ja esitab kogutud informatsiooni efektiivselt, metodoloogiliselt lihtsalt, eluliselt rakendatavalt ja visuaalselt atraktiivselt.

Tulemus

Directos on nii raamatupidamine kui firma põhitegevus ühes andmebaasis, seega on juhil kogu aeg olemas teave firma seisust.

„Tänu Directole saame me pakkuda kliendile oluliselt suuremat väärtust kui ainult raamatupidamisteenust –vajalikku infot ja nõustamist. Directos on nii raamatupidamine kui firma põhitegevus ühes andmebaasis, seega on juhil kogu aeg olemas teave firma seisust,“ rääkis Eesti Finantsteenuste Agentuuri juhatuse liige Kaire Lukkanen-Jaas.

„Directo kasutuselevõtt on võimaldanud meil ühena esimestest raamatupidamisfirmadest üle minna paberivabale raamatupidamisele. Ainuüksi  EFTA raamatupidamisprotsesside e-arvete süsteemi üleviimisega säästsime osades protsessides 80% senisest ajakulust, rääkimata paberist! „ mainis Kaire Lukkanen-Jaas